Traceability Project Sandalj
Oblast: Toledo, severně od Santanderu
Odrůda: Castillo, Colombia, Typica
Zpracování: promyté 26 hodinovou fermentací
Pěstování: převážně na plném slunci, bez použití chemických přísad
Chuťový profil: vynikající káva, vyvážená a aromatická, plné tělo s intenzivní sladkou vůní připomínající tropické ovoce a zralé citrusové plody . V dochuti jsou cítit květinové tóny a karamel.
Sdružení EMURSA bylo založeno v roce 2015 v malé vesnici v provincii Toledo v severovýchodní Kolumbii, založené 22 ženami. Dnes skupina představuje 25 pozemků používaných k produkci kávy, ovoce, obilovin a dalších produktů, které tyto rodiny potřebují.
Vesnice se nachází 8 hodin od nejbližšího města, takže rodiny směňují základní potřeby. Nemají přístup k hnojivům, proto jsou všechny produkty, které se aplikují na vývoj rostlin přírodního původu, a to natolik, že se chystají získat certifikát bio.
Tato speciální káva má certifikát Women's Coffee Project.
Při testování podle protokolu SCA získala tato jedinečná šarže skóre 84 bodů.
Ethiopia washed Yirgacheffe Gr. 2
země původu: Etiopie
nadmořská výška: 1500 – 1890 m.n.m.
zpracování: washed
odrůda: coffea arabica
Chuť kávy se vyznačuje jemným květinovým aroma s harmonickou vyvážeností tónů citrusů, meruněk, vanilky a čokolády s jemnými doteky medu. Jedná se o velmi delikátní, vysoce hodnocenou kávu.
Tato vyhlášená kávovníková zrna mají svůj původ v jižní části Etiopie v oblasti Yirgacheffe. Jsou produktem více něž 700 rodin, drobných pěstitelů obhospodařujících průměrně 2 ha půdy, obdělávané bez použití hnojiv.
Tato zrna kávovníků se sklízí a zpracovávají ručně, bezprostředně po sklizni jsou promývána a fermentována 36-48 hodin a po odstranění dužiny sušena 18-21 dnů.
Etiopská káva Yirgacheffe je jedna z nejlepších a nejkvalitnějších káv na světě.