Zrnková, nepomletá káva - má svůj vrchol v prvním týdnu po upražení. Káva by se měla začít pít až po cca 5 dnech od upražení, tedy po ustálení chemických reakcí v upraženém zrnu.
Na konci druhého týdne začíná stárnout a zvětrávat, například díky oxidaci tuků a jejich následnému žluknutí. Acidita se v tomto případě začíná zmenšovat.
Po dvou dalších týdnech akceleruje zvětrávání. I laik při porovnání pozná značný rozdíl v čerstvé kávě a kávě 4 týdny staré.
Po měsíci až 6 týdnech, bez ohledu na to jaké kvality zrna původně byla a jak jemně byla opražena, se snižuje kvalita kávy do třídy C a níže.
Nabízíme pro své zákazníky vždy čerstvě praženou kávu, kterou dodáme maximálně do 5 dnů od pražení.
Kávu dodáváme i namletou ve čtvrtkilových baleních, vhodnou i pro domácí kávovary a jako hezký dárek pro blízké.
Prodáváme kávu ve speciálních trojvrstvých sáčcích, opatřených ventilkem, který zajištuje únik CO2 ze sáčku avšak zabraňuje vpuštění vzduchu do sáčku.
To chrání kávu před zvětráním a Vám zajistí jedinečný požitek z každého šálku kávy od nás.