cerstve-prazena-kava.cz

Přihlášení
Nová registrace
Zapomenuté heslo


Proč čerstvě praženou kávu

Zrnková, nepomletá káva - má svůj vrchol v prvním týdnu po upražení. Káva by se měla začít pít až po cca 5 dnech od upražení, tedy po ustálení chemických reakcí v upraženém zrnu.

Na konci druhého týdne začíná stárnout a zvětrávat, například díky oxidaci tuků a jejich následnému žluknutí. Acidita se v tomto případě začíná zmenšovat.

Po dvou dalších týdnech akceleruje zvětrávání. I laik při porovnání pozná značný rozdíl v čerstvé kávě a kávě 4 týdny staré.

Po měsíci až 6 týdnech, bez ohledu na to jaké kvality zrna původně byla a jak jemně byla opražena, se snižuje kvalita kávy do třídy C a níže.

Nabízíme pro své zákazníky vždy čerstvě praženou kávu, kterou dodáme maximálně do 5 dnů od pražení.

Kávu dodáváme i namletou ve čtvrtkilových baleních, vhodnou i pro domácí kávovary a jako hezký dárek pro blízké.

Prodáváme kávu ve speciálních trojvrstvých sáčcích, opatřených ventilkem, který zajištuje únik CO2 ze sáčku avšak zabraňuje vpuštění vzduchu do sáčku.

To chrání kávu před zvětráním a Vám zajistí jedinečný požitek z každého šálku kávy od nás.