cerstve-prazena-kava.cz

Přihlášení
Nová registrace
Zapomenuté heslo


novinky v Novém roce

COLOMBIA  Women Coffee – San Alberto

Traceability Project Sandalj

Oblast: Toledo, severně od Santanderu

Odrůda: Castillo, Colombia, Typica

Zpracování: promyté 26 hodinovou fermentací

Pěstování: převážně na plném slunci, bez použití chemických přísad

Chuťový profil: vynikající káva,  vyvážená a aromatická,  plné tělo s intenzivní sladkou vůní připomínající  tropické ovoce  a  zralé citrusové plody . V dochuti jsou cítit květinové tóny a karamel.

Sdružení  EMURSA  bylo založeno v roce 2015 v malé vesnici v provincii Toledo v severovýchodní Kolumbii, založené 22 ženami. Dnes skupina představuje 25 pozemků používaných k produkci kávy, ovoce, obilovin a dalších produktů, které tyto rodiny potřebují.

Vesnice se nachází 8 hodin od nejbližšího města, takže rodiny směňují základní potřeby. Nemají přístup k hnojivům, proto jsou všechny produkty, které se aplikují na vývoj rostlin přírodního původu, a to natolik,  že se chystají získat certifikát bio. 

Tato speciální káva má  certifikát Women's Coffee Project.

Při testování podle protokolu SCA získala tato jedinečná šarže skóre  84 bodů.

Ethiopia washed Yirgacheffe Gr. 2

 země původu: Etiopie

nadmořská výška: 1500 – 1890 m.n.m.

zpracování: washed

odrůda: coffea arabica

Chuť kávy se vyznačuje jemným květinovým aroma s harmonickou vyvážeností tónů citrusů, meruněk, vanilky a čokolády s jemnými doteky medu. Jedná se o velmi delikátní, vysoce hodnocenou kávu.

Tato vyhlášená kávovníková zrna mají svůj původ v jižní části Etiopie v oblasti Yirgacheffe. Jsou produktem více něž 700 rodin, drobných pěstitelů obhospodařujících průměrně 2 ha půdy, obdělávané bez použití hnojiv.

Tato zrna kávovníků se sklízí a zpracovávají ručně, bezprostředně po sklizni jsou promývána a fermentována 36-48 hodin a po odstranění dužiny sušena 18-21 dnů. 

Etiopská káva Yirgacheffe je jedna z nejlepších a nejkvalitnějších káv na světě.