cerstve-prazena-kava.cz

Přihlášení
Nová registrace
Zapomenuté heslo


Podzimní novinky

Guatemala ANTIGUA Pastores

Exkluzivní 100% arabika z plantáže Guatemala Antigua Pastores.

Profil: příjemné plné tělo, výjimečná, kořeněná vůně a dokonale vyvážená acidita, připomínající čerstvé ovoce. Dochuť kandovaného citrusového ovoce, vanilky a mandlí..

Nejlepší kvalita Guatemaly pochází z oblasti Antigua, kde je klima mírné a sopečná půda ideální pro růst . Její vysokohorská kultivace jí dodává výjimečnou vůni a plné tělo. Vysokou kvalitu této kávy zvyšuje také zvláštní péče při sběru a pozdějším zpracování.

NICARAGUA - Washed San Juan del Rio Coco - FAIRTRADE ORGANIC

Odrůda: Arabica

Chuťový profil: dobré tělo, jemná ovocná acidita, připomínající chuť rozkrojeného zralého ovoce. V dochuti je cítit lehká vůně kakaa a mandlí prolínající se se zajímavou chutí karamelizovaného citrusového ovoce a bílého pepře..

Mokré zpracování s přirozenou fermentací přináší střední viskozitu s jemnou ovocnou aciditou, připomínající jablka.

Nikaragujská káva patří k nejlepším kávám na světě.

Burundi washed AA Bujumbura

Chuťový profil: acidita je vyvážená, v chuti převládají sladké citrusové tóny, lze cítit také tóny skořice. V závěru lze cítit jemnou, medově kořenitou dochuť. Vůně je velmi svěží a v šálku vás překvapí hutná crema.

Burundi je malý stát ležící ve střední Africe, naše káva pochází z provincie Bujumbura. Pěstování kávy v Burundi nemá dlouhou tradici. Pěstuje se zde na mnoha malých farmách a dále se pak centrálně zpracovává mokrou metodou.