GUATEMALA SHB Teresita
Region: Santa Rosa, Jalapa y Jutiapa
Nadmořská výška: od 1300 do 1700 m.n.m.
Odrůda: Caturra, Catuai, Pache
Zpracování: washed
Chuťový profil: káva s plným tělem a středně vysokou aciditou, vyváženou svěží chuť s náznaky třtinového sirupu a zralých datlí doprovází velmi příjemné květové aroma. V dlouhotrvající dochuti dominují tóny sametové čokolády a čerstvých mandlí.
Tato výtečná káva se rodí v oblasti Santa Rosa, Jalapa y Jutiapa ve stínu stromů Inga. Guatemala Teresita byla vytvořena Vinkem Sandaljem na oslavu narození své dcery Theresy v roce 1990. Od té doby se kvalitativní a senzorický profil nezměnil.
Guatemala se může pochlubit řadou pěstitelských oblastí a velkolepými podmínkami pro produkci kávy. Dnes je tato země uctívána jako výrobce některých z nejvoňavějších a nejjemnějších šálků na světě.
100% Arabica
Země: Nicaragua
Region: Mozonte, Nueva Segovia
Farma: La Esperanza
Nadmořská výška: 1100-1350 m.n.m
Zpracování: natural
Odrůda: Bourbon
Chuťový profil: velmi šťavnatá káva květinové vůně s chutí medu, vanilky a tropického ovoce.
Speciální káva z rodiny Balladarezů. Sklízí se od ledna do března, káva je dobře vybraná a sušená rovnoměrně. Rodina Balladerez je již čtvrtou generací, která se zabývá pěstováním kávovníků, spravuje nejenom farmu La Esperanza, ale také farmu Un Regalo de Dioz. Obě farmy dělí řeka mezi níž přechází dle potřeby 130 zaměstnanců, starajících se o optimální selekci třešní během sklizně, ale také o veškerou ostatní potřebnou péči na kávovníkových plantážích.
Zpracovaná zrna z obou farem mají dlouhodobě vysoká hodnocení ze soutěží Cup of Excellence díky aplikování vysokých agronomických standardů využívajících nejmodernější poznatky.
Nikaragujská káva patří k nejlepším kávám na světě.