TRACEABILITY PROJECT SANDALJ
Země původu: Nikaragua
Farma: Finca El Limon
Odrůda: Caturra, Catuai
Nadmořská výška: 1120 - 1350 m.n.m
Zpracování: mokrý proces
Chuťový profil: káva se střední aciditou, kde najdeme vyrovnanou chuť ovoce, bílé čokolády, vanilky s javorovými podtóny a koriandr. V dochutí cítíme kořenité tóny s červeným ovocem.
Finca El Limón de Cabo Azul SA nachází se na severu Nikaraguy mezi dvěma důležitými přírodními rezervacemi na severu Nikaraguy, přírodní rezervací Cerro Datanli el Diablo (kde stékají vody s emblematickým vodopádem La Bujona ze stejné farmy) v departementu Jinotega a přírodní rezervací Cerro Frio La Cumplida v departementu Mata.
Horský masiv patří ke staré vulkanické náhorní plošině a odpovídá jejím nejvyšším částem a odpovídá svým nejvyšším částem skupiny zvané El Coyol Superior, která je jedním z osmi nejvyšších vrcholů celé rezervace, kde se tyto odrůdy pěstují.